Karl Johan-svamp

 

Äntligen fredag… Visst är det skönt när helgen kommer och man kan ta det lite lugnt och bara njuta av livet! Helst ska man njuta av en middag också, och här är ett bra recept för den köttfria fredagen. I receptet används Karl Johansvamp, men det går naturligtvis lika bra med champinjoner, kantareller eller någon annan svamp som du tycker om.

Tips!  Du kan enkelt göra rätten helt veganskt genom att använda en sojabaserad Creme Fraicheprodukt.

 

Karl Johans-pasta

Ingredienser:
1 l rensad och hackad Karl Johan
En klick smör
I hackad röd- eller silverlök
2-3 krossade vitlöksklyftor
1 burk naturell Creme Fraiche
Salt och peppar

Gör så här:
1. Fräs svampen utan matfett tills allt vatten ångat bort.
2. Tillsätt en klick smör och den hackade löken och vitlöken.
3. Fortsätt fräsa på medelstark värme, rör om då och då.
4. Tillsätt sedan Creme Fraiche, rör om och låt puttra några minuter.
5. Smaka av med salt och peppar och servera till rykande het pasta av valfri sort.

 

Bitte Assarmo