Pasta Puttanesca
Pasta Puttanesca

 

En italiensk klassiker – perfekt för den köttfria fredagen. Den går dessutom mycket snabbt att laga, vilket förstås är ett plus när man kommer hem från jobbet på fredagen efter en lång arbetsvecka.

 

Pasta Puttanesca

Ingredienser:
2 burkar hela tomater
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk finhackad chili eller 1 tsk sambal oelek
½ dl olivolja
6-8 st grovhackade sardellfiléer
140 g svarta, urkärnade oliver
2 msk kapris (kan uteslutas för den som inte gillar kaprissmaken)
2 msk hackad persilja, slät eller krusig.

Gör så här:
1. Låt tomaterna rinna av i en sil. Skär dem i mindre bitar.
2. Fräs vitlök och chili eller sambal oelek i oljan i en kastrull några minuter utan att de får färg.
3. Tillsätt tomaterna, sardellerna samt oliver och kapris och låt sjuda under lock i ca en halvtimme. Rör om då och då.
4. Blanda såsen med nykokt pasta och toppa härligheten med hackad persilja.

Tips! Dra gärna ner 2-3 minuter på den koktid som anges på pastaförpackningen så är du säker på att pastan blir så där härligt al dente som den serveras i Italien!

 

Bitte Assarmo