Stor uppslutning när två jesuiter prästvigdes

Prästvigning i S:ta Eugenias 30 september 2017

Thomas Idergard SJ och Mikael Schink SJ prästvigs i S:ta Eugenia lördagen den 30 september 2017

 

”Ni är aldrig ensamma, den levande Herren är alltid mer er och kananvända er på ett mycket mer genomgripande sätt än ni själva någonsin kan förstå.” Det var en del av biskop Anders Kardinal Arborelius budskap till den historiska prästvigningen i S:ta Eugenia då två jesuitbröder prästvigdes vid samma tillfälle.

S:ta Eugenia var välbesökt när jesuitbröderna Thomas Idergard SJ och Mikael Schink SJ prästvigdes i S:ta Eugenia lördagen den 30 september. Antalet besökare var så många att man ställt ut stolar även på kyrktorget, utanför själva kyrkorummet, för att alla skulle få plats. Det är första gången som två jesuiter prästvigs vid ett och samma tillfälle i Sverige och omkring 35 präster koncelebrerade.

Efter mässan blev det mottagning på kyrktorget, och besökarna trängdes för att gratulera de båda nya prästerna. Katolskt magasin hann växla några korta ord med Mikael Schink SJ, som var mycket tagen.
– Det är svårt att hitta ord. Det enda jag kan säga just nu är att det känns fantastiskt, sa han.
Nu tar den prästerliga vardagen vid för de båda nya jesuitprästerna. Thomas Idergard SJ kommer att verka som kaplan i S:ta Eugenia församling och även arbeta med uppdrag åt Newmaninstitutet och Jesuiternas tidskrift Signum. Mikael Schink SJ kommer att verka som kaplan i S:t Lars katolska församling i Uppsala.

 

Bitte Assarmo

 

%d bloggare gillar detta: