Senapsgriljerade quornfileer
Senapsgriljerade quornfileer

 

En passande rätt nu när vi går in i adventstiden – lite försmak av julens kryddningar men ändå enkel och lättlagad, en perfekt fredagsrätt!

 

Senapsgriljerade quornfiléer

Ingredienser:
4 pers.
1 pkt quornfiléer (300g)
Griljering
1 dl skånsk senap
2 äggulor
2 msk råsocker
1½ dl ströbröd
10 nejlikor (+ 10 till garnering)
Zest (eller rivet skal) från 1 apelsin

Gör så här:
1. Tina quornfiléerna.
2. Mortla nejlikorna.
3. Vispa ihop ägg, senap, nejlikor, zest och socker i en skål.
4. Pensla quornfiléerna med griljeringssmeten.
5. Strö därefter över ströbrödet.
6. Ställ in i ugnen, 200 grader, i ca 5-7 minuter.
7. Garnera sedan quornfiléerna genom att trycka i hela nejlikor.

Servera med kokt eller stekt potatis och gärna brysselkål.

 

Bitte Assarmo