Novelletter till jul

Novelletter till jul

 

Titel: Novelletter till jul
Förlag: Solvändans förlag
2017

Julevangeliet stimulerar till nya berättelser. I år har Solvändans förlag samlat ihop 24 julnovelletter, dikter och bilder, ett bidrag för varje dag i advent. Med femton medverkande författare blir slutintrycket blandat. Varje bidrag kan säkert hitta sin läsare. Här finns den fattiga flickan, Maria som föder barn vid ett köpcentrum, en bokhylleletare, berättelser om julförberedelser, julens själ i badrummet, TV-glitter i kyrkan och en innehållsrik skildring av en julafton i ett stoppat tåg.

En av mina favoriter är Anna Rudbergs berättelse om bonden Thorsten som äntligen får besök av barnen på julafton. En annan är Anna Dunérs vädjan till Julen att minska julstressen och försöka hitta en saknad Någon. Vibeke Olssons inlevelse i lärarvikarien Cilla är precis så proffsigt som det anstår en proffsförfattare. Haikudikter imponerar och vinterdikterna är vackra och värda att högläsas vid kyrkkaffet. Pastor Paul Nilsson avslutar med att i 25 korta stycken skildra julevangeliet med ord som alla börjar på bokstaven H. Han gör det vackert, lite roligt, rakt på utan krumbukter, bibeltroget. Imponerande!

 

Kerstin Elworth

 

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggare gillar detta: