Paulus VI helgonförklaras under 2018

 

Paulus VI kommer att helgonförklaras i år, 2018. Det sa påve Franciskus när han i nyligen mötte Roms präster på det årliga mötet i fastetiden.
– Två av Roms senare biskopar har redan blivit helgonförklarade, sa påven och hänvisade till Sankt Johannes XXIII och Sankt Johannes Paulus II som båda helgonförklarades i april 2014.

Han konstaterade också att inte bara Paulus VI nu är på väg mot att helgonförklaras utan att det även pågår en process för att saligförklara Johannes Paulus I.
– Benedict och jag är på väntelistan, så be för oss, sa påven.

Enligt Vatican Insider har Heliga Stolens Helgonkongregation redan enhälligt godkänt det andra miraklet som tillskrivs Paulus VI. Nästa steg är att påve Franciskus också ger sitt godkännande, vilket sker genom ett officiellt dekret från Vatikanen. Därefter kan man ange ett datum för helgonförklaringen. Enligt Vatican Insider skulle detta kunna ske i oktober, under biskoparnas ungdomssynod.

Miraklet som tillskrivs Paulus VI är helandet av ett ofött barn fem månader in i graviditeten. Modern, som kom från Verona i Italien, hade en sjukdom som riskerade att orsaka både hennes och det ofödda barnets död och råddes att göra abort.

Några dagar efter att Paulus VI hade saligförklarats i oktober 2014 bad kvinnan till honom och hennes dotter föddes senare vid god hälsa, och är idag fullt frisk.

Helandet ansågs vara medicinskt oförklarligt och Helgonkongregationens medicinska råd har enats om att det skedde genom påve Paulus VI:s ingripande.

 

Källa: Catholic News Agency