Av längtan född

 

Längtan är ett av det svenska språkets vackraste ord. Den innefattar så mycket av vad det betyder att vara människa. Wramhult tar ordet på stort allvar i sin bok och ger oss vägledning hur vi kan finna, vårda och följa vår inre längtan.

Det är en stimulerande läsning som tar oss med på en inre resa. Wramhult skriver så fint att vi alltid varit efterlängtade av Gud. Inom oss är det som ett sår som värker och längtar och som kan läkas först när såret läggs intill Guds sår.

Det här är en bok att läsa och begrunda med hänvisningar till både Augustinus och Ignatius Andliga övningar. Att våga utmana sin egen längtan är en av grundpelarna.

Men det krävs mod att våga utmana sig själv. I långa perioder kan längtan eka tomt och det är svårt att urskilja sin längtan i sinnenas mörka natt. Wramhult beskriver hur viktigt det är med tid till bön, läsning och arbete för att skapa god ordning i sitt liv, något som är en förutsättning för den inre längtan att få blomma fullt ut.

Av längtan född en bok att ta till sig och läsa många gånger. Tillsammans med de fantastiska fotografierna av Andreas Joakimson är det en pärla.

 

Anna Nathalie Silfverswärd

 

Författare: Daniel Wramhult
Titel: Av längtan född
Förlag: Bornelings