Kurs för exorcister i Rom

 

Då alltfler fall av besatthet rapporteras i Italien anordnar Vatikanen nu en veckolång kurs för att bättre kunna förbereda exorcister.

Kyrkliga ledare menar att landet behöver fler exorcister, och bättre träning.
– Vi befinner just nu på ett historiskt avgörande stadium. Många kristna tror inte längre på djävulens existens, vi har få exorcister och det finns få unga präster som är villiga att lära sig, sa en av evenemangets talare, exorcisten f Cesare Truqui enligt Vatican News.

Kursen kommer att hållas i Rom den 16-21 april, och utbildningen kommer att fokusera på exorcism och på befrielsens bön, en bön som vanligen används för att befria en besatt.
– Syftet är att erbjuda en rik och välartikulerad reflektion på ett ämne som är kontroversiellt och inte alltid berörd, sa den sicilianske exorcisten f Benigno Palilla i en intervju i Vatikanradion den 22 februari.

Palilla berättade att 500 000 påstådda fall av demonisk besatthet eller aktivitet rapporteras i Italien årligen, en tredubbling på bara några år. Han menar att orsaken går att spåra i den ökade användningen av tarotkort och liknande magi.

Många fall av besatthet handlar dock om psykiska problem, vilket också visar på vikten av välutbildade och kunniga exorcister, avslutade f Palilla.

Källa: Catholic News Agency