Stephen Hawking är död

 

Den brittiske fysikern Stephen Hawking är död. Han somnade in i sitt hem i Cambridge, och sörjs av sin familj och en hel värld.

Stephen Hawking levde i över 50 år med sjukdomen ALS, bland annat med hjälp av en högteknologisk rullstol, och har trots nervsjukdomen kunnat kommunicera med omvärlden tack vare en specialkonstruerad dator. När han fick diagnosen gav läkarna honom högst ett par år.

”Jag får ofta frågan hur jag känner kring att leva med ALS. Svaret är, inte så mycket. Jag försöker att leva ett så normalt liv som möjligt”, skrev Hawking en gång.

Stephen Hawking var känd för sin forskning om svarta hål och beskrevs ofta som vår tids Einstein. Han nämndes ofta som en tänkbar nobelpristagare. 2016 deltog han i Påvliga vetenskapsakademin och träffade påve Franciskus.

Stephen Hawking blev 76 år.

 

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggare gillar detta: