Medjugorje – himlen på jorden

Medjugorje har de flesta – katoliker och andra – hört talas om. För många har staden i sydvästra Bosnien Herzegovina blivit en viktig vallfartsort, men ännu har Vatikanen inte godkänt de uppenbarelser som sägs ha ägt rum där och som tog sin början 1981.

Författaren, som själv fått en fördjupad tro sedan sin första vistelse i Medjugorje för mer än 20 år sedan, vill förklara fenomenet Medjugorje och även ge råd och tips till pilgrimer som färdas till platsen utan att för den skull föregripa Vatikanens beslut. Boken har också biskop Anders Arborelius imprimatur.

Christelle Strand lyckas väl med sin föresats. Hon berättar utförligt om bakgrunden till fenomenet och redogör för den process som pågår i Vatikanen, och som man nu väntar på besked om. Läsaren får också veta mer om de böner och mässor som äger rum i Medjugorje och får handfasta tips om hur man lättast tar sig dit. Här finns dessutom en karta över platsen samt ett litet men användbart språklexikon för pilgrimen.

Vare sig man tror eller tvivlar på fenomenet i Medjugorje är det här en ytterst läsvärd och fascinerande bok, och för den som vill se platsen med egna ögon finns alla råd och tips man kan önska sig.
 

Bitte Assarmo

Titel: Medjugorje – himlen på jorden
Författare: Christelle Strand
Förlag: Vulkan
Utgivning: 2018