Ärkebiskop Joseph Coutts ny kardinal


 
Att påve Franciskus utnämner ärkebiskopen Joseph Coutts i Karachi, Pakistan, till kardinal har väckt stor uppskattning bland både civila och religiösa ledare i Pakistan. Mohammed Siddiqui, som leder leder den interreligiösa kommissionen för freden och endräkten i Karachi, säger att det är en stor ära för hela Pakistan:
– Vi stöder honom i skapandet och främjandet av kärleken, freden, endräkten och enheten i Pakistan.

Ärkebiskopen är känd för sitt outtröttliga arbete för endräkten och dialogen i landet och en hinduisk ledare, som är medlem av organisationen Masterpeace Pakistan, betonar att Joseph Coutts är rätt man:
– Det är en man med fötterna på jorden, beundransvärd för sin enkelhet och ödmjukhet. Detta beslut kommer att förstärka endräkten i Pakistan, säger han.

Även bland civila ledare är glädjen stor och ordföranden i Pakistans folkparti säger att han ser fram emot att arbeta tillsammans med kardinalen Coutts i ett fredligt och tolerant Pakistan.

Även ledaren för det islamiska partiet “Jamat-e-Islami Karachi” har besökt ärkebiskopen. Vid besöket framhöll han det gemensamma engagemanget för att sprida kärlek och fred och bad ärkebiskopen om att arbeta för freden i Kashmir, Indien och Palestina.
 
Källa: Vatican News