Missionär hjälper ensamstående mödrar


 
I Burkina Faso arbetar missionären fader Maurice, som tillhör Vita fädernas orden, hårt för att hjälpa ensamstående tonårsmödrar. Han tar emot dem, ger dem vänskap och andlig uppmuntran och hjälper dem till boende och en inkomstkälla.

Unga ensamstående mödrar i landet är ofta utsatta för diskriminering och marginalisering. När en ung flicka blir gravid utanför äktenskapet och barnets far vägrar att gifta sig med henne blir hon utkörd från familjen och även marginaliserad av samhället.

Sedan något år tillbaka tar f Maurice emot de gravida unga kvinnorna i församlingen i Koudougou. Hans första uppgift är att trösta dem och få dem att förstå att Gud älskar dem som del av sin skapelse. Sedan söker han någon som kan ta emot dem. Ibland lyckas han övertala någon släkting och andra gånger finner han familjer som är villiga att ta hand om dem.

Fader Maurice ser också till att flickorna får läkarvård och mediciner när det behövs och när barnets födelse närmar sig betalar han ultraljudsundersökningar för att undvika risker under förlossningen. Han hjälper även till så att de får små lån för att starta mikrokreditaktiviteter.
 
Källa: Vatican News