Lästips för hängmattan

 
Nu stundar semestertider, och vad kan då passa bättre än att lägga sig i hängmattan och ta sig tid att läsa de där böckerna man inte hunnit med tidigare! Här är några tips!

Titel: Den inre friheten
Författare: Jacques Philippe
Förlag: Catholica
Utgivningsår: 2008

Varje kristen människa behöver upptäcka att hon, även under de svåraste yttre omständigheterna, har ett inre rum av frihet som ingen kan ta ifrån henne. Den här boken är en utmaning till läsaren att helt överlåta sig åt Gud, för att på så sätt kunna älska Honom och alla människor. Till sin hjälp tar Philippe en rad andliga författare såsom Johannes av Korset och Lilla Therese, men också nutida vittnen.

Titel: Den stora upplevelsen
Författare: Karl Eidem
Förlag: Veritas
Utgivningsår: 2013

Edith Stein är judinnan som genom en omvälvande religiös upplevelse konverterade till Katolska kyrkan och blev karmelitsyster. Den här boken är ett försök att sätta in hennes frälsningsupplevelse i dess historiska kontext. Fascinerande och omskakande.

Titel: Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola
Författare: Viktor Aldrin
Förlag: Artos & Norma
Utgivningsår: 2018

Källa till ständig debatt, men hittills ett fenomen som knappast alls har utforskats. I den här boken samspelar kvalitativa metoder med kvantitativa undersökningar och vi får båda fakta och teoretiska tolkningar. Intressant!
 
Bitte Assarmo