Nigerias biskopar kräver president Buharis avgång


 
De nigerianska biskoparna kräver på nytt president Buharis avgång, om han inte är i stånd att garantera säkerheten för landets invånare.

Kravet kommer efter den massaker som fulaniherdarna utförde på drygt 200 kristna jordbrukare den 23 juni i några byar i staten Plateau.

Om presidenten inte lyckas garantera säkerheten i landet har han förlorat människornas förtroende, betonar biskoparna

Förra gången biskoparna krävde president Buharis avgång var i slutet av april, efter massakern i byn Mbalom där två präster och 15 församlingsmedlemmar dödades.

Biskoparna säger också att man inte längre kan betrakta det som en slump att de som utför brotten är av samma religion som de som kontrollerar säkerhetsapparaten, inklusive presidenten själv.

Även kristna har gjort sig skyldiga till våld, och utfört hämndaktioner mot fulaniherdarna. Men biskoparna påpekar att ordningsstyrkorna i detta fallet snabbt lyckas arrestera de skyldiga, något som inte inte sker vid attacker på de kristna.

Enligt Amnesty International har 1813 personer dödats i 17 av de 30 staterna i Nigeria sedan början av året, vilket är dubbelt så många som förra året.
 
Källa: Vatican News