Boktips för höstliga kvällar


 
Nu blir kvällarna mörkare igen, och det är trivsamt att krypa upp i soffan med en bok. Här kommer några boktips för höstens lässtunder.

Den enkla vägen till helighet – en bok om Thérèse av Lisieux
Författare: Wilfrid Stinissen
Förlag: Libris

Lilla Thérèse är ständigt aktuell, men kanske särskilt aktuell just nu då hennes reliker besöker Norden. Denna bok ingår i en efterlängtad nyutgivning av Wilfrid Stinissens omtyckta böcker, och behandlar Thérèses kallelse och hennes säregna mystik och fromhet.

Orden som fann mig – den läkande läsningen tillbaka till livet
Författare: Rachel Kelly
Förlag: Marcus

En kvinna mitt i livet, med en kärleksfull familj och en lovande karriär drabbas plötsligt av en kollaps och sjunker ner i en djup depression. Detta är berättelsen om hur hon övervann sin depression, men också en uppgörelse med krav och måsten och en varm kärleksförklaring till familjen.

Det heliga skrinet
Författare: Yrjö Hirn
Förlag: Catholica

En klassiker för alla som är intresserade av litteraturhistoria, konstvetenskap och kulturhistoria, och av hur tron kommer till uttryck i det konstnärliga skapandet. Det heliga skrinet syftar på jungfru Maria, men också på altaret, tabernaklet, monstransen och relikskrinet. Här presenteras de klassiska motiven.
 
redaktionen