Läsning i november


 
November är en ofta underskattad månad, lite mörk och kulen. Det är inte längre sprakande färgstark höst – och inte heller vinter. Men november kan vara riktigt trevligt, inte minst i sällskap av en god bok. Vi tipsar om en ny biografi, en bok om pasta – och en bok där du själv kan spara dina läsminnen.

Mannen i skogen
Författare: Jens Liljestrand
Förlag: Bonniers

Vilhelm Moberg var en av det svenska 1900-talets största diktare och hans utvandrarepos blev seklets mest lästa och älskade litterära verk. Han var också en av sin tids största opinionsbildare. Nu, 45 år efter hans död, kommer äntligen en omfattande biografi över denne unike kulturikon. Omistlig!

Pasta på italienska
Författare: Sara Berg
Förlag: Natur & Kultur

12 regioner, 20 pastasorter och 45 recept samlas i den här boken om pasta. Författaren tar med läsaren på en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost och läsaren får veta allt man måste veta om italiensk pasta. Att det inte finns någon, till exempel, utan att pastan är lombardisk, toscansk eller siciliansk. Pretentiöst? Absolut! Men underhållande, roligt och lärorikt och definitivt något för pastaälskaren.

Boksamlingen
Illustratör: Anna Handell
Förlag: Libris

Älskar du att läsa? I så fall är Boksamlingen något för dig. En vackert formgiven läsdagbok där du kan samla dina läsupplevelser, recensera och betygsätta det du läst och notera citat eller annat som gjort läsupplevelsen speciell. I slutet av boken finns även fördjupande frågor, som du kan reflektera över själv eller med andra i en bokcirkel.
 
Redaktionen