Bodyguard – andlöst spännande konspirationsthriller


 
Öppningen är så spännande att man nästan glömmer bort att andas. Och fortsättningen gör det inte lättare att slita sig. Dramaserien Bodyguard, som just nu streamar på Netflix, är en riktigt ruskig – och ruskigt bra – nagelbitare i sex avsnitt.

Serien gjorde succé när BBC sände den tidigare i våras och Netflix var snabba med att köpa rättigheterna, något som vi användare förstås gläds åt.

Berättelsen kretsar kring David Budd (Richard Madden), en före detta militär och numera polis som avvärjer en terrorattack på ett pendeltåg på väg till London och som därefter får tjänsten som livvakt åt den kontroversiella inrikesministern Julia Montague (Keeley Hawes).

Budd, som lider av posttraumatisk stress efter sina upplevelser i Irak och Afganistan, inser snart att han befinner sig i ett nät av konspirationer som är betydligt större och farligare än han kunnat föreställa sig.

Bodyguard är en klassisk konspirationsthriller, med många oväntade turer. Ingenting är riktigt som det ser ut, och inga svar är enkla. Den är oerhört välspelad och välregisserad och Richard Madden (Game of Thrones) och Keeley Hawes (Line of Duty) briljerar i sina roller.

Men även birollsinnehavarna är valde med omsorg, på det sätt som vi så ofta ser i just brittiska TV-serier. Resultatet är lysande.
 
Bitte Assarmo
 

Titel: Bodyguard
Regi: John Strickland, Thomas Vincent
I rollerna: Richard Madden, Keeley Hawes, Anjli Mohindra m fl
Premiär på Netflix: 2018