Lättlagad champinjonsoppa


 
Det här är en lättlagad och god champinjonsoppa som alla brukar tycka om. Champinjonerna går att byta ut mot annan svamp, till exempel kantareller. Receptet ger 4 portioner

Ingredienser:
500 g champinjoner, vanliga vita eller skogschampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl svampbuljong
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar, malen
olivolja eller smör till stekning
kryddgrönt (t ex gräslök, persilja, timjan)

Gör så här:
1. Ansa svampen och skiva eller skär i kvartar. Spara några svampar till garnering.
2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken och svampen i en stor kastrull i olja, salta och peppra.
3. Häll på svampbuljongen och koka upp. Låt koka några minuter. Mixa med en mixerstav.
4. Häll på grädden, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
5. Skiva champinjonerna till garneringen och fräs dem i smör eller olivolja.
6. Häll upp i portionsskålar, garnera med den stekta svampen och kryddgrönt och servera med bröd.
 

Bitte Assarmo

 

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggare gillar detta: