Boktips för barnen

Barn och jul hör ihop. Och julklappar får förstås barnaögonen att tindra lite extra. Här är tips på några hårda paket som passar för både små och lite större barn.

Den lilla åsnan – en julberättelse
Dandi DaleyMackall
Förlag: Bornelings
Utgivning: 2018

I denna vackert tecknade bok, skriven på rim, får barnen höra julens evangelium ur ett annat perspektiv. Berättelsens huvudperson är den lilla åsnan, som önskar att han vore lika ståtlig och snabb som de vackra och viktiga hästarna i hagen. Men det visar sig snart att Gud har stora planer även för de allra minsta…

Mysteriet med de gömda bokrullarna
M.J Thomas
Förlag:Bornelings
Utgivning:2018

Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr. Boken är den första i en serie äventyrsböcker som riktar sig till barn mellan 6 och 12 år.

Unik och värdefull
Heidi & Daniel Howarth
Förlag: Bornelings
Utgivning: 2018

Lille Robot är annorlunda och känner sig utanför. Hur ska han någonsin kunna hitta sin plats när ingen annan ser ut som han? Unik och värdefull handlar om en robot, men också om utanförskap, olikheter, vänskap och att vara bra precis som man är.

I slutet av boken finns ett avsnitt med diskussionsunderlag för samtal i skolan, barngruppen eller vid sagostunden.

Redaktionen