Tuna Melt

Det finns mängder av varianter av den här tonfiskmackan. Det här receptet kommer från en god vän i Connecticut.

Ingredienser:
4 bröd, t ex formbröd, runda tekakor eller små polarkakor

2 burkar tonfisk i olja
1 dl majonnäs, gärna Hellmans amerikanska
4 msk finhackad rödlök
4 msk finhackad grön paprika (funkar med alla färger) 

salt och svartpeppar

smör att bre på brödet
4-8 tjocka tomatskivor
rejält med ost – 4-8 tjocka skivor eller 4 dl riven

Gör så här:
1. Låt tonfisken rinna av och rör sedan ihop den med majonnäs, lök, salt och peppar.
2. Smöra brödet och fördela tonfiskröran på bröden. Lägg en eller två tomatskivor på varje smörgås och fördela osten över.
3. Värm mackorna i ugnen på 175-200° i ca 10-15 minuter tills osten är smält – inte gratinerad. Lite färg kan den gärna få, men den ska fortfarande vara mjuk när den serveras. 
4. Servera med sallad, eller med pommes för en matigare måltid.

Tips! Ofta gör man en täckt tuna melt (som på bilden). Då använder du formbröd, fördelar fyllningen på ett bröd och lägger det andra över. Tryck till lite och stek sen smörgåsen varsamt i en panna med en aning matfett tills osten blir krämig.
 
Bitte Assarmo

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggare gillar detta: