Julens köttbullar – utan kött

Eftersom det snart är jul bjuder vi denna köttfria fredag på en klassiker på det svenska julbordet, nämligen köttbullar – men utan kött. Självklart passar de här köttbullarna också alldeles utmärkt en alldeles vanlig köttfri fredag.

Ingredienser:
400 g sojafärs eller annan vegetarisk färs
1 gul lök
1 ägg (eller 2 äggulor)
2 msk crème fraiche
1 krm kryddpeppar
1 msk skånsk senap
salt och peppar
rapsolja till stekning

Gör så här: 
1. Tina färsen och riv löken fint.
2. Blanda färsen med ägg, crème fraiche, löken samt kryddor och senap. 3. Forma färsen till ”köttbullar” och stek dem i rapsolja tills de får vacker färg och blir genomstekta – ca 4-5 minuter.

Bitte Assarmo

Print Friendly, PDF & Email
%d bloggare gillar detta: