Påvemässa avslutade Världsungdomsdagen

Med en stor påvemässa på ”Campo San Juan Pablo II” avslutades Världsungdomsdagen i Panama City på söndagen. Hundratusentals människor tillbringade natten i parken intill huvudstaden för att ta emot påve Franciskus.

”Jesus uppenbarar Guds NU, som kommer emot oss”, sade påven i sin predikan. ”Det är Guds NU. Han gör varje situation och varje plats rätt och lämplig. I Jesus tar den utlovade framtiden sin början och blir till liv. När? Nu!”

Påven uppmanade sina åhörare att träda in i ”Guds NU” och inte tro att deras liv kommer att börja på allvar först senare. Någon gång i framtiden. ”Som om att vara ung betyder ett slags ”väntrum” för någon som bidar sin tid. Och under tiden fram till detta ögonblick uppfinner vi för er, eller ni själva uppfinner, en hygieniskt förpackad och resultatlös framtid.”

Detta avvisade påven kategoriskt. ”Ty, kära ungdomar, ni är inte framtiden utan Guds NU… Inte i morgon utan idag… Låt oss tillåta att Herren inger oss förälskelse!”

(Vatican News)