180 000 mässdeltagare med påven i Abu Dhabi

Det största kristna evenemanget någonsin på Arabiska halvön. Så beskrivs påve Franciskus mässa på tisdagsmorgonen i Abu Dhabi. Inför 180 000 människor i och utanför stadens stadion firade Franciskus sin avskedsmässa, där han uppmanade alla att ”tillämpa saktmod och rättvisa trots allt” ro

– Låt era församlingar vara oaser av fred, manade påven de troende, mestadels gästarbetare som inte alltid lever i de bästa situationer i emiraten.

– Men Gud är vid deras sida även i svåra situationer, tröstade han.

Värdlandet hade ställt Förenade Arabemiratens största stadion till Franciskus förfogande och såg till att skapa en festlig atmosfär. Som gåva till påven överlämnade kronprinsen Muhammad bin Zayid en kopia av gåvodokumentet för tomten till kyrkobygget – den första kyrkan i Abu Dhabi, från 1963.

(Vatican News)