Kidnappade jesuiten ännu vid liv?


Den italienske jesuiten Paolo dall’Oglio, som kidnappades 2013 av IS-terrorister, är eventuellt vid liv. En marockansk IS-soldat har uppgett att han mördades bara några dagar efter kidnappningen, men nu uppger engelska The Times med hänvisning till kurdiska källor att dall’Oglio lever och tillsammans med den engelske reportern John Cantlie väntar på att användas som utbytespersoner i förhandlingar.

– Vi fortsätter att be för att dall’Oglio lever, säger talespersonen Alessandro Gisotti vid Vatikanen. 

Påvlige nuntien i Damaskus har sagt att ”ingenting kan uteslutas”, man måste avvakta. I slutet av januari tog påve Franciskus emot anhöriga till prästen till ett privat samtal.

Dall’Oglio engagerade sig till en början för den syriska oppositionen. 2012 lämnade han Syrien på uppmaning av kyrkan och landets regering. 2013 försökte han på egen hand befria fångar som tagits som gisslan i Rakka, men blev själv kidnappad. Sedan dess finns inga spår efter prästen.

(Kathpress)