Engelsk kardinal: Brexit ökar nöden

På grund av Brexit hotar den sociala nöden att öka signifikant i Storbritannien. Det anser kardinal Vincent Nichols. I sitt budskap inför årets fastetid kommer han därför att lansera ett särskilt Caritasprogram för att möta och lindra näringsbristen.

Men soppkök och matutskänkning lindrar bara en del av problemen. I Storbritannien kastas varje år livsmedel som skulle räcka till 250 miljoner måltider.

– Det är vad påve Franciskus menar när han säger att vi ”stjäl från de fattigas bord”, säger en Caritasanställd.

Kardinal Nichols tog nyligen upp den ökande otryggheten bland katolikerna på grund av Brexit.

– I London har vi många församlingsbor som kommer från Europa och är märkbart oroliga, sade han. Han välkomnar regeringens beslut att avstå från den planerade förvaltningsavgiften för ansökan om uppehållstillstånd i Storbritannien.

(Kathpress)

%d bloggare gillar detta: