Nytt prästmord i Colombia

Catedral Primada, Bogota, Colombia

Ytterligare en präst har dödats, troligen i samband med ett rånöverfall. Colombia är ett av världens farligaste länder för katolska präster. Gång på gång utsätts präster för överfall och kidnappningar.

Det senaste fallet skedde den 19 februari i stadsdelen Kennedy i södra ändan av huvudstaden Bogotá. Det 65-åriga offret fördes till sjukhus efter överfallet med överlevde inte sina svåra skador.

I fokus för polisens efterforskningar står två unga migranter från Venezuela. En tredje person är misstänkt för delaktighet. En av de misstänkta gärningsmännen som gripits påstod i polisförhören att prästen ville förgripa sig på honom sexuellt. Anklagelsen är del av polsutredningen.

Ett liknande överfall med dödlig utgång skedde i början av månaden på Madagaskar. Där överfölls en präst av rånare i Mahitsy och dog kort därefter av sina skador.