Israeliska kvinnor vill be som männen

”Klagomuren” i Jerusalem

Kvinnorna i gruppen Neschkot Hakotel, Murens Kvinnor, vill be på samma sätt som männen vid Klagomuren i Jerusalem, något som misshagar tusentals strängt troende. Det har lett till protester som krävt polisinsats. På fredagen uppstod handgemäng vid muren mellan liberala och ultraortodoxa judar när kvinnorna i gruppen ville be som männen, med böneschal och sång.

Tusentals strängt religiösa protesterade och försökte hindra kvinnorna från att beträda böneplatsen. Polisen försökte hålla isär de två grupperna och rapporterar om smädelser och svordomar, och enligt ett uttalande från Neschot Hakotel blev två kvinnor skadade av upprörda protesterande män. Till slut fick polisen kvinnorna att fortsätta sin bön i södra delen av Klagomuren.

(Vatican News)