Nya Zeelands biskopar i fasa över terrordåden

Efter fredagens terrordåd har Nya Zeelands biskopskonferens givit ett gemensamt uttryck för sin fasa över dådet och tillförsäkrat den muslimska gemenskapen deras solidaritet.

”Vi ber för er, medan vi tar del av de förfärliga nyheterna om våld mot muslimer”, sade kardinal John Dew, biskopen av Christchurch Paul Martin och biskopskonferensens ordförande Patrick Dunn i en första reaktion, undertecknad ”Peace, Salaam”, till muslimerna i landet. ”Var försäkrade om vår solidaritet inför detta våld.” 

Biskoparna uttrycker sin stora medkänsla med offren och de anhöriga. De är ”förfärade” över attacken, så mycket mer som den förövades i en moské under själva middagsbönen. ”Vår förtvivlan kan inte formuleras i ord”, betonade Christchurchs biskop Martin i ett senare eget uttalande.

(Vatican News)