Påven ber för offren för skolmassakern

Påve Franciskus sörjer offren för de två ungdomar som på onsdagen löpte amok i Brasilien och dödade åtta människor i sitt överfall. Bland offren är fem skolelever på mellan 15 och 17 år samt två lärare och en släkting till en av förövarna. De två, som var tidigare skolkamrater, tog livet av sig efter dådet.

I ett telegram till biskopen i staden Mogi das Cruzes, Pedro Luiz Stringhini, uttrycker Franciskus sin ”djupa sorg” och sin solidaritet och andliga närhet till de drabbade familjerna. Inför denna ”avskyvärda tragedi” bjuder påven in till stöd för ”fredens kultur” genom ”försoning, rättvisa och syskonkärlek, så som Jesus har lärt oss”. Han ber för de sårades tillfrisknande och förmedlar sin apostoliska välsignelse.

På onsdagen öppnade de två tonåringarna eld i sin tidigare skola Raul Brasil i Suzano i utkanten av Sao Paolo. De hade stulit en bil på en biltvättsstation och skjutit ihjäl ägaren, en släkting till den ene förövaren. Vansinnesdådet har på nytt riktat ljuset mot den omstridda liberaliseringen av vapenlagarna som president Bolsonaro drev igenom för två månader sedan.

(Vatican News)