40 dagar för Livet

Fastekampanj för det ofödda livet i Málaga, Spanien.


Bönekedjan 40 dagar för Livet är en världsomspännande ekumenisk förbönskampanj till förmån för livet och mot abort. Rörelsen har stöd av påve Franciskus och i hundratals städer över hela världen pågår just nu fredlig bön framför abortkliniker/abortcentrum under fastans 40 dagar. Rörelsens internationella huvudkontor finns i Texas, USA.

I staden Málaga i Spanien står under fastan Salvador, Eva Maria, Luisa och Andrés utanför en abortklinik på Calle Alemania 15. De berättade att medlemmarna turas om med att stå tysta här och be en timme varje dag kl 9–21 från askonsdag till palmsöndag. De får ta emot både uppmuntran och hot men fortsätter ändå, eftersom de är övertygade om att deras böner ger resultat.

I Sverige, med det högsta antalet aborter per 1000 kvinnor i Västeuropa, har dock rörelsen inte fått fäste.

Text och bild Ewa Bigestans