Sri Lanka: Ingen kommunion för droghandlare

Ärkebiskopen av Colombo på Sri Lanka har utlyst en demonstration mot droghandeln till den 31 mars. Även politiker och buddister har anmält sitt deltagande. Oförbätterliga och obotfärdiga droghandlare är inte välkomna i katolska församlingar och på katolska begravningsplatser, säger kardinal Malcolm Ranjith, ärkebiskop av Colombo.

Kardinalen organiserar marschen i Colombo mot droghandeln, meddelade han i en presskonferens på onsdagen. Inbjudna att delta är alla församlingar i ärkestiftet. Förutom katolska demonstranter kommer även president Maithripala Sirisena och premiärminister Ranil Wickremesinghe samt den buddistiska församlingen att marschera med.

Kardinalen uppmanar alla katolska församlingar att ”inte ta upp” droghandlare i kyrkan om de fortsätter med sin destruktiva verksamhet. Den rätt katolikerna har att ta emot kommunionen eller att få en katolsk begravning skall inte ges dessa droghandlare, säger han. Samtidigt hänvisar han till de kristnas plikt att stödja myndigheterna i kampen mot droghandeln. ”Vi får inte ge den fritt lopp”, säger Ranjith. 

(Vatican News)