Nigeria: En präst kidnappad och en annan dödad

Ytterligare en katolsk präst har blivit kidnappad i Nigeria. Fader John Bako Shekwolo kidnappades i sin hemstad i delstaten Kaduna norra Nigeria, där han verkar som församlingspräst i S:ta Teresa församling. Kanslern vid Ärkebiskopsämbetet i Kaduna, fader Daniel J Kyomm, har bekräftat kidnappningen och vädjar om förbön för fader Shekwolo och att förövarnas samveten ska röras så att de vänligen släpper honom oskadad.

Kidnappningar är ett stort problem i Kaduna och regeringen anklagas för att inte göra tillräckligt för att skydda invånarna.

Den 20 mars återfanns kroppen efter fader Clement Rapuluchukwu Ugwu, präst i St Mark Catholic Church i Obinofia Ndiuno i södra Nigeria. Han hade skjutits till döds efter att ha rapporterats saknad den 13 mars.

Msgr Callistus Onaga, biskop av Enugu beklagar att polisen inte kunde göra mer för att befria fader Ugwu. 

– Vi talade med polisen vid upprepade tillfällen efter att fader Ugwu försvann och de hävdade att de var kidnapparna på spåren. Men jag betvivlar att de gjorde något åt saken för fader Ugwus kropp återfanns bara 20 kilometer från hans hem, säger biskop Onaga.

(Fides)