Påvetal i Marocko: Dialog, migranter, klimatskydd

Påve Franciskus och kung Mohammad VI av Marocko

Interreligiös dialog, migranter och klimatskydd var ledande ämnen i påve Franciskus första tal på marockansk mark på lördagen. Folkmassan på torget framför moskén i Rabat väntade medan påven landade, hälsade på kung Mohammad VI och eskorterades till Esplanaden för sitt första tal till diplomater, civilsamhället och det marockanska folket. Ett tal där Franciskus började med att framföra sin tacksamhet.

– Tacksamhet som ger en viktig möjlighet att främja den interreligiösa dialogen och ömsesidiga kunskapen om våra båda religioner, medan vi minns det historiska mötet mellan den helige Franciskus av Assisi och sultanen Al-Malik al-Kamil för 800 år sedan, inledde påven sitt tal.

– Denna profetiska händelse visar att modet att möta varandra och räcka varann handen blir en väg till fred och harmoni för mänskligheten när extremism och hat åstadkommer splittring och förstörelse, sade påven.