SVT direktsänder långfredagens korsvandring från Rom

Charlotta Smeds, redaktionschef på Vatican News.

På långfredagen, den 19 april, sänder SVT2 direkt från korsvandringen på Colosseum i Rom med start kl. 21:15.

Ett kors bärs mellan olika stationer, i åminnelse av Jesu lidande och död. Korsvandringen leds av påve Franciskus.

Svensk kommentator är Charlotta Smeds som är på plats i Rom. Charlotta är ansvarig för den skandinaviska redaktionen på Vatican News och har tidigare arbetat på Vatikanradion under elva år. Hon är också regelbunden kolumnist i Katolskt magasin.

Under påve Franciskus besök i Sverige hösten 2016 kommenterade Charlotta Smeds den ekumeniska gudstjänsten i Lunds domkyrka och den katolska mässan på Swedbank stadion under SVT:s sändningar tillsammans med Johannes Söderberg.

(Stockholms katolska stift)