Sri Lanka: ”Hela landet är i chocktillstånd”

– Hela landet är i chock. Det är en tragedi. Så beskriver biskop Warnakulasurya Wadumestrige Devasritha Valence Mendis situationen efter bombattackerna på Sri Lanka. Han ger sin syn i en intervju i biståndsorganisationen ”Kirche in Not”.

Mendis är biskop i Chilaw, åtta mil norr om huvudstaden Colombo. Negombo, med en bombad kyrka, ligger fem mil bort. Den likaledes bombade protestantiska Zionskyrkan i Batticaloa ligger på 25 mils avstånd.

– De tre kyrkorna var fulla av troende, det var ju påsksöndag, säger biskop Mendis. De flesta som dödades befann sig i kyrkorna. Senaste uppgiften om döda talar om över 300 dödsoffer. Kring 500 personer är skadade.

– Alla kyrkor i landet har fått sina gudstjänster inställda, säger biskopen, och de troende har uppmanats att inte träffas i grupper för att förhindra vidare attentat. Det råder ”allmänt alarmtillstånd”, hävdar Mendis. Enligt mediauppgifter har Sri Lankas regering utfärdat utegångsförbud.

(Vatican News)