Nigeria: Unga kristna mördade under påskprocession

Elva unga kristna som deltog i en pråskprocession i nordöstra Nigeria dödades på påsknatten av två poliser. De två säkerhetspoliserna lynchades därefter av unga överlevande. Den tragiska situationen utspelades nära staden Gombe.

Vid en gatukorsning träffade processionen på poliserna, som inte var i tjänst. Poliserna sägs ha skymfat och förolämpat ungdomarna innan de körde om processionen. Därefter blockerade de vägen med sin bil och körde därpå rakt in i gruppen ungdomar. Elva unga dog omedelbart, ett trettiotal skadades. 

De överlevande dödade de två poliserna som försökte fly efter sitt dåd. Den lokala polisen hävdar att det var ett olycksfall, medan vittnen uppger att dådet begicks avsiktligt. Ordföranden för Nigerias Kristna Förening (CAN), pater Abare Kala, uppmanade sina troedne att inte ta lagen i egna händer. Det största antalet dödandet av kristna tillskrivs angrepp från Boko Haram.

(Vatican News)