Italien: Påven bestraffar exorcistpräst

Vatikanen har bestraffat en italiensk präst för att har utövat misshandel i samband med en exorcism. Påve Franciskus avsatte den 43-årige prästen som tillhörde gemenskapen ”Piccola Casetta di Nazareth” i Neapel.

Straffet är det svåraste som kan drabba en präst enligt katolsk kyrkorätt. Överklagan är inte möjlig. Mannen anklagas för att ha slagit och spottat på en 14-årig flicka under en djävulsutdrivning. Han anklagas också för sexuella övergrepp på två andra flickor. Fallet utreds sedan februari i fjol och prästen togs redan tidigare ur tjänst av sin biskop.

Tillsammans med honom anklagas enligt mediauppgifter det minderåriga exorcismoffrets föräldrar och ledaren för den lokala poliskommissionen som skall ha tillhört den sektliknande gemenskapen och ha förhindrat utredning.

(Vatican News)