Påven gratulerar till Mors dag

Påve Franciskus gratulerade på söndagen alla mödrar och tackade dem för deras arbete med att fostra barn och för deras bidrag till skydd för familjen som ett värde. Han talade efter bönen Regina Caeli i fönstret i Apostoliska palatset på Petersplatsen.

– Vi minns också de mödrar som uppifrån himlen blickar ner på oss och fortsätter att vaka över oss i bön. Vår tanke går även till vår himmelska moder som vi skall fira i morgon, den 13 maj, som Maria av Fatima. Vi anförtror oss åt henne för att med glädje och generositet fortsätta på vår väg, sade påven.

Påven anknöt också till söndagen som är Världsböndagen för kallelser.

– I morse hade jag glädjen att viga nitton nya präster, sade han. Medan jag hjärtligt hälsar till dess präster och deras familjer vill jag inbjuda er att minnas, hur många Herren fortsätter att kalla vid namn så att de kan bli ”människofiskare”, så som han gjorde med apostlarna vid stranden till Genesarets sjö, sade Franciskus.

(Vatican News)