Påven hyllar mördad ordenssyster

I sin generalaudiens idag hyllade påve Franciskus en spansk ordenssyster som i måndags mördades brutalt i Centralafrikanska Republiken.

– Syster Ines var sedan årtionden lärare för flickor från de fattigaste familjerna, sade påven.

Syster Ines bodde i byn Nola i provinsen Sangha-Mbaéré, där hon lärde marginaliserade flickor sy. Gärningsmännen mördade kvinnan i hennes syateljé.

– Hon mördades på det brutalaste sätt i Centralafrikanska Republiken, på den plats där flickorna lärde sig sy. Vi sörjer ytterligare en kvinna som har gett sitt liv för Jesus i tjänst bland de fattigaste, fortsatte Franciskus.

Okända gärningsmän mördade den 77-åriga Ines Nieves Sancho natten till måndagen och skar av henne huvudet. Ordenssystern hade tillbringat de gångna 23 åren av sitt liv i det afrikanska landet. Hon är det femte mordoffret på ett år ur en ordensgemenskap i detta av fattigdom och våld präglade land.

Motivet anses som oklart. Till hypoteserna hör också den grymma traditionen att handla med mänskliga organ som i regionen betraktas som ett slags lyckobringare, skriver tidningen ”L’Osservatore Romano”.

(Vatican News)