Indiens ledare hyllar terroroffren på Sri Lanka

På sin första utlandsresa efter återvalet har Indiens premiärminister Modi besökt Sri Lanka och bland annat den katolska S:t Antoniuskyrkan i Colombo. Efter sitt besök där twittrade Modi sina intryck:

– Påbörjat besöket på Sri Lanka med en hyllning på skådeplatsen för de förfärliga attackerna på påsksöndagen, Saint Anthony-kyrkan i Kochchikade. Mitt hjärta känner med familjerna till de döda och sårade.

I sitt samtal med Sri Lankas president Maithripala Sirisena bekräftade han Indiens beredvillighet till gemensam bekämpning av terrorismen. Besöket i kyrkan var inte inplanerat i det officiella programmet för Modis endagsbesök.

Modi är den förste utländske statschef som besöker det mestadels buddhistiska Sri Lanka officiellt efter attackerna. De riktades mot tre kyrkor och tre lyxhotell och kostade 256 människors liv. Under Modis första regeringsperiod upplevde det mestadels hinduiska Indien ett växande våld från hinduextremister mot muslimer och kristna. Båda grupper är religiösa minoriteter i Indien.

(Vatican News)