Stiftelsen Vilohem Maria Regina avvecklas

Maria Regina har drivits av en stiftelse utan vinstintresse sedan 1994. De senaste åren har förlusterna dock varit så stora, att styrelsen nu inte ser någon möjlighet att fortsätta.

Huset med tolv vårdplatser ligger i Storängen, ett vackert kulturskyddat område i Nacka. I första hand kommer verksamheten att överlåtas till någon annan organisation som vill driva den vidare, och stiftelsen kommer sedan att avvecklas.

– Vi beklagar att det inte går att driva Maria Regina vidare i den form det har idag. Men nu inleds förhandlingar om verksamheten och vi gör allt vi kan för att rädda så stora delar som möjligt, säger Stefan Herczfeld, vice ordförande för stiftelsen, i ett uttalande på stiftets hemsida.

Målet för vården på Maria Regina är att ge människor i livets sista skeden bästa möjliga livskvalitet genom att lindra symtom och smärta, inte bara den fysiska och psykiska, utan även den andliga och sociala. Präster från både den katolska kyrkan och Svenska kyrkan har besökt vilohemmet för själavård och för att fira regelbundna gudstjänster. 

Läs mer i Katolskt magasin nr 2/2020, som utkommer den 6 mars