Påven ringer in till italienskt tv-program

På långfredagen överraskade påven Franciskus den italienska tv-publiken genom att ringa in till det kristna tv-programmet A Sua Immagine.

Det var mitt i sändningen av A Sua Immagine – som görs av public service-kanalen Rai i samarbete med den italienska biskopskonferensen – som programledaren tog emot samtalet från påven. Han vill på detta sätt framföra hur han gör allt för att vara andligen nära dem som nu riskerar livet för att hjälpa andra.

Programledaren Lorena Bianchetti frågade påven, hur hans liv ser ut nu.

– Jag tänker på den korsfäste Herren och på alla dem som korsfästs genom historiens gång, på dem som korsfästs i dag och på pandemin. Läkare, sjuksköterskor, nunnor och präster som dör i frontlinjen, som soldater, som har gett sina liv av kärlek. De är nutidens korsfästa.

Påven talade också om hoppet och hur han ser till hoppet, eftersom det inte sviker:

– Det tar inte bort smärtan, men det sviker inte. Påsken slutar alltid i uppståndelsen och i frid. Det betyder inte en ”happy ending” utan ett kärleksfullt åtagande som göra att man väljer en annan väg. Men Han har gått före. Det tröstar oss och ger oss styrka.

Det var inte första gången A Sua Immagine hade en påve som gäst; på långfredagen 2011 medverkade förre påven Benedikt och svarade då på tittarfrågor.

(Vatican News)