Ny, gratis e-bok med påvens senaste predikningar och böner

Vatikanens dikasteri för kommunikation släppte i går en gratis bok, tillgänglig för vem som helst att ladda ner, med påvens böner och predikningar från mars och april månad. Boken, som gjorts tillgänglig på Vatikanens förlags hemsida, finns i skrivande stund på engelska, italienska och spanska och kommer enligt Vatican News att uppdateras flera gånger i veckan.

Tanken bakom boken, som på engelska fått titeln Strong in the Face of Tribulation, är enligt Andrea Tornelli, som leder dikasteriet för kommunikation, att hjälpa alla troende att urskilja och uppleva Guds närhet och ömhet i smärta, lidande, ensamhet och fruktan.

Bokens omslag visar ärkeängeln Mikael och innehållet är uppdelat i tre delar: konkreta böner för svåra tider, hur man kan leva ett sakramentalt liv även om man är fysiskt förhindrad från att delta i sakramenten, samt påvens predikningar från de senaste två månaderna.

(Vatican News)

Länk till den engelska versionen

Länk till den spanska versionen

Länk till den italienska versionen