Påven firar mässa vid Johannes Paulus II:s grav på hans hundraårsdag

Foto: Vatican Media

På måndag 18 maj är det hundra år sedan påven Johannes Paulus föddes. Påven Franciskus markerar dagen genom att fira morgonmässan vid hans grav i Peterskyrkan.

Samma dag kommer offentliga mässor att återupptas i Italien. Det blir också den sista dagen som påvens morgonmässa, som alltid firas kl. 07, kommer att sändas över internet.

– Nu hoppas påven att Guds folk ska kunna gå tillbaka till gemenskapen i sakramenten och delta i söndagens liturgi samt återuppta den dagliga kontakten med Gud och hans ord i kyrkorna, sade Vatikanens presschef vid en presskonferens tidigare denna vecka.

Påvens egen mässa har nu sänts varje dag sedan 9 mars. Dagen efter stängdes Peterskyrkan för besökare och Petersplatsen spärrades av. Vatikanen har ännu inte kungjort när man kommer att återöppna Peterskyrkan.

(Catholic News Agency)