Benedikt XVI besöker sin bror i Tyskland

Den förre påven Benedikt har rest till Tyskland för att besöka sin bror.

Påvens bror, Georg Ratzinger, är nittiosex år, och rapporteras vara skröplig. Benedikt, själv nittiotre år gammal, reste den gångna helgen till honom i Regensburg tillsammans med sin sekreterare ärkebiskop Gänswein och en liten grupp följeslagare. Bröderna har bett om att få hålla besöket helt privat.

Enligt Matteo Bruni, som leder Heliga stolens presskontor, kommer Benedikt att stanna hos sin bror ”så länge det är nödvändigt”. De två bröderna rapporteras stå varandra mycket nära och prästvigdes tillsammans den 29 juni 1951. När Georg Ratzinger 2008 blev utnämnd till hedersinvånare i Castel Gandolfo, där det påvliga sommarresidenset ligger, sade Benedikt:

– Ända sedan början av mitt liv har min bror inte bara varit en följeslagare utan även någon jag litat på helt och hållet. Med sin tydlighet och beslutsamhet har han alltid har varit min referenspunkt i livet.

(Vatican News)