Kyrkan i El Salvador i chock över ännu ett mord på en präst

El Salvador skakas av det tredje mordet på en präst på arton månader.

Rektorn för prästseminariet i stiftet Zacatecoluca i El Salvador, fader Ricardo Cortez, hittades ihjälskjuten i närheten av sin bil i slutet av förra veckan. Att mordet skulle röra sig om ett rån har uteslutits eftersom alla fader Cortez tillhörigheter fanns kvar i bilen.

Enligt stiftets biskop, monsignor Elías Samuel Bolaños Avelar, var fyrtiofyraårige fader Cortez en mycket vänlig man som var omtyckt av seminaristerna. Vid begravningen, då flertalet av biskoparna från landets sju stift närvarade, manade de regeringen och myndigheterna att lägga allt kraft på att lösa fallet och straffa gärningsmannen. Ärkebiskop Jose Luis Escobar Alas av San Salvador läste ett uttalande från landets biskopskonferens och kallade mordet ”ett avskyvärt dåd”.

Fader Cortez var den tredje prästen i El Salvador sedan mars 2018 som mördats. På hans kista under begravningsmässan fanns hans lagtröja från det fotbollslag han spelade i.

(Angelus News)