Här har tron en given plats

Elever med över sextio olika nationaliteter som talar fyrtio olika språk, inrymda i välvårdade skolbyggnader präglade av lugn och ro. Katolskt magasin har besökt Katolska skolan av Notre Dame i Göteborg.

Det är nyfikna elever som strömmar fram när Katolskt magasin besöker Katolska skolan av Notre Dame.

– Vem är du? Varför tar du bilder? Ska du skriva om skolan? Vad ska du skriva om?

Besöket börjar i de lägre klasserna. I en vit, K-märkt sidobyggnad kallad Skogshyddan, som tidigare inhyste Örgryte församlingshem, finns klassrummen för ettor, tvåor och treor samt förskolan. Några av eleverna äter lunch, och stämningen är avslappnad och familjär. Att matsalen tillhör en katolsk skola är svårt att ta miste på; på ena kortsidan, där maten serveras, finns en rosenkrans upphängd på väggen intill ett krucifix och två ikoner.

Läs reportaget om Katolska skolan av Notre Dame i Km nr 8/2020.