Maxbegränsningen för mässor ändras från femtio till trehundra

Från den 1 november kommer det åter att vara tillåtet att vara fler än femtio personer vid allmänna sammankomster – däribland mässor och andra samlingar i kyrkor.

Regeringen meddelade tidigare i dag att taket på femtio personer höjs till trehundra från den 1 november. Liksom tidigare gäller att alla ska ha en sittplats och sitta minst en meter från varandra. Två personer från samma sällskap, till exempel familjer, får dock sitta tillsammans.

I dag kungjorde regeringen även att äldre personer och personer i riskgrupper nu omfattas av samma rekommendationer som övriga befolkningen. Det betyder, att denna grupp inte längre rekommenderas undvika kontakt med andra och glädjande nog är precis lika välkommen i våra kyrkor som alla andra.