Nyvigd präst bland dödsoffren i Madrid

En katolsk präst som prästvigdes i juni var bland dödsoffren efter gårdagens explosion i Madrid.

Det var ärkebiskopen av Madrid, kardinal Carlos Osoro Sierra, som tidigare i dag kungjorde att den trettiosexårige fader Rubén Pérez Ayala dog av de skador han fick av explosionen i går eftermiddags, som tros ha skett när en gastank exploderade i en fastighet nära en kyrka i centrala Madrid. Fastigheten användes som prästbostad, församlingshem och av det lokala Caritaskontoret.

Prästens bror, även han präst, kunde ge sista smörjelsen till sin bror, innan han avled. Kardinal Osoro Sierra skrev i dag på Twitter: I natt dog den unge prästen Rubén Pérez Ayala som jag prästvigde för bara sju månader sedan. Jag är tacksam för hans liv i hängivenhet till Kristus och till hans kyrka.”

Även en av församlingens medlemmar, en trettiofemårig fyrabarnspappa som hade kommit för att hjälpa med det trasiga varmvattensystemet, dog i explosionen. Fader Pérez Ayala intervjuades av en lokaltidning dagarna efter sin prästvigningen och uppges då ha sagt:

– Det var först när jag insåg att Kristus kallade mig att ge hela mitt liv utan att behålla något för mig själv som jag kunde leva det med glädje.

(Catholic News Agency)