Kristen flicka i Pakistan vinner rättegång om tvångsäktenskap

Foto: Aid to the Church in Need

En trettonårig flicka i Pakistan som blivit kidnappad och tvångsgift med en trettio år äldre man är hemma igen hos sin familj efter en domstol överraskande dömt till hennes fördel.

Farah Shaheen var en av de hundratals kristna eller hinduiska flickor och unga kvinnor, som varje år kidnappas i Pakistan av muslimska män för tvångsgifte. Hon rövades bort från sitt hem i juni förra året av en fyrtiofemårig muslimsk man som tvingade Farah att konvertera och gifta sig med honom.

Under ett besök från polisen hemma hos Farahs man i december upptäcktes flickan med stora sår runt anklar och handleder, som visade sig komma av att hon hållits kedjad medan hon tvingades mocka ut och röja smuts från mannens kor från morgon till kväll. Frikyrkopastorn Iftikhar Indryas fick höra talas om Farahs öde och betalade för familjens rättegångskostnader efter att hon fritagits och förts till ett skyddat boende för kvinnor, i början så traumatiserad att hon inte kunde tala. I tisdags togs målet upp av en domstol i Faisalabad, som dömde att flickan skulle återvända till sin familj eftersom äktenskapet inte var lagligt på grund av flickans låga ålder.

– Nu måste Pakistan en gång för alla få slut på tvångskonvertering av våra flickor, säger Iftikhar Indryas till Catholic Herald. Regeringen måste sätta stopp för denna ondska.

Av Pakistans 213 miljoner invånare är runt nittiosex procent muslimer medan två procent är hinduer och drygt en procent kristna.

(Catholic Herald)